Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Το βιβλίο του μήνα!

Καλό μήνα σε όλους!

Το βιβλίο που προτείνω να διαβάσετε αυτό το μήνα είναι "Το τέρας έρχεται" (A monster calls) του Πάτρικ Νες (εκδόσεις Πατάκη).



Πρόκειται για την ιστορία του μικρού Κόνορ Ο’ Μάλει που περνά μια από τις δυσκολότερες περιόδους της ζωής του καθώς η μητέρα του πάσχει από καρκίνο και βρίσκεται στα τελευταία στάδια της νόσου. Ο ίδιος όμως προσπαθεί να υποτιμήσει το γεγονός, υποκρινόμενος πως όλα θα πάνε καλά, ενώ έχει να αντιμετωπίσει την απουσία του πατέρα του, την αυστηρότητα της γιαγιάς του, τους γεμάτους κατανόηση καθηγητές και τους ενοχλητικούς συμμαθητές του. Ώσπου ένα βράδυ κάτι απίστευτο συμβαίνει: το πελώριο έλατο στον λόφο ζωντανεύει, φτάνει στο σπίτι του και σκύβει έξω από το παράθυρό του. Αυτό είναι το Τέρας που θα υποσχεθεί στον Κόνορ τρεις ιστορίες, τρία παράξενα παραμύθια, ζητώντας όμως από εκείνον στο τέλος να του πει την δική του ιστορία, την δική του προσωπική, βαθύτερη αλήθεια. 



Είναι ενα βιβλίο που διαβάζετε απνευστί αλλά θα σας συνιστούσα να έχετε πρόχειρα κάπου κοντά σας μερικά χαρτομάντηλα. Το βιβλίο μιλά στην καρδιά του αναγνώστη, καθώς όλοι θα βρούμε μέσα ένα κομμάτι του εαυτού μας. Του εαυτού μας που όταν πληγώνεται γίνεται απόμακρος και λέει ότι δε χρειάζεται κανένα, που πάντα ελπίζει κι ας βλέπει το τέλος να πλησιάζει, που σε κάθε τέλος βλέπει ένα παραθυράκι ανοιχτό για μια νέα αρχή.

Αυτό που μου άρεσε στο βιβλίο είναι ότι μας διδάσκει ότι δεν έχουν απαραίτητα όλες οι ιστορίες καλό τέλος.

Οτι στη ζωή το ταξίδι είναι αυτό που μετράει και όχι το τέλος. 

Οτι στον προορισμό φτάνεις ανακουφισμένος μόνο όταν έχεις περάσει μέσα απο συμπληγάδες.

Οτι για να μάθεις τον εαυτό σου καλά, πρέπει να φωνάξεις δυνατά αυτά που έχεις μέσα στο κεφάλι σου και κυριώς αυτά που σε φοβίζουν. 




Το βιβλίο βασίζεται στην ιδέα της συγγραφέως Σοβον Ντάουτ που εφυγε από τη ζωή πριν προλάβει να το ολοκληρώσει.

Η υπέροχη εικονογράφηση του Τζιμ Κέυ απογειώνει το κείμενο και πολλές φορές θα σας κάνει να σταματήσετε για να θαυμάσετε τις εικόνες.




Είναι ένα βιβλίο που θα σας συγκινήσει, θα σας προβληματίσει και θα αποκτήσει μια ιδιαίτερη θέση μέσα στην καρδιά σας! Σας το προτείνω!

Καλή ανάγνωση!!

2 σχόλια:

  1. Στενοχωρήθηκα :( Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να το διαβάσω τώρα, θα το κρατήσω όμως για άλλες εποχές, που θα είμαι πιο χάι ψυχολογικά. Ευχαριστούμε για την πρόταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι καλό είναι να το διαβάσεις σε μία φάση θα είσαι ήρεμη ψυχολογικά...μη σου πω και χαρούμενη ώστε να μη σε ρίξει πολύ... η αλήθεια είναι ότι με ενθουσίασε και όταν το τέλειωσα σκεφτόμουν σε ποιους συγγενείς-φίλους να το δανείσω αλλά τελικά δεν το πρότεινα σε κανένα γιατί δεν ήθελα να με κυνηγάνε μετά! Καλό Πάσχα! :)

      Διαγραφή