Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Ιανουάριος 17

Καλό μήνα! Καλή χρονιά!

Το 2017 ξεκίνησε, καιρός για νέα συναρπαστικά βιβλία και υπέροχες στιγμές με τσάι, ανάγνωση και χουχουλιασμα κάτω από τις κουβέρτες!

Μέσα στον Ιανουάριο βρήκα τον χρόνο να τελειώσω το πρώτο βιβλίο για αυτή τη σεζόν και δεν είναι άλλο από το «Ενας ξαφνικός θάνατος» της J.K. Rowling (εκδόσεις Ψυχογιός). Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο που έγραψε μετά τα Χαρυ Πότερ, απευθύνεται σε ενήλικο κοινό και στην Ελλάδα δεν έτυχε της θερμότερης υποδοχής βάση των πωλήσεων.





 Το βιβλίο αυτό νομίζω είναι η απόδειξη ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτή τη ζωή. Η Ρόουλινγκ δεν είναι μια συγγραφέας που έκανε τη μεγάλη επιτυχία και επαναπαύτηκε στις δάφνες της αλλά από ό,τι φαίνεται έχει πολλά να δώσει ακόμα. Έχει αυτόν τον μοναδικό τρόπο να κάνει τον αναγνώστη να καθηλώνεται και να μη θέλει να αφήσει το βιβλίο από τα χέρια του. Ξέρει πώς να χτίζει χαρακτήρες με μεγάλη αληθοφάνεια, να δημιουργεί ήρωες που τους λατρεύεις και αντι-ήρωες που θέλεις να τους βρεις και να τους αρχίσεις στις μπουνιές (χαχα) μέχρι να φύγει από μέσα σου ο θυμός για όσα έχουν κάνει.


Διάβασα το βιβλίο με μεγάλο ενδιαφέρον μέχρι την μέση. Εκεί κάπου άρχισα να μπερδεύομαι με την πληθώρα των χαρακτήρων, των ονομάτων και των γεγονότων. Και έκανα αυτό που θα ανατρίχιαζε κάθε βιβλιόφιλο: είδα την τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου!! Το Hbo με το Bbc συνεργάστηκαν για τη δημιουργία μιας μίνι σειράς 3 επεισοδίων που μου άρεσε πάρα πολύ!!! Οι ηθοποιοί έπαιζαν καταπληκτικά!! Ξεμπέρδεψα τους χαρακτήρες και μπόρεσα με νέο κέφι να διαβάσω το υπόλοιπο βιβλίο.

Όσο για το reading challenge So much reading so liitle sleeping το βιβλίο αυτό θα το εντάξω στην κατηγορία «Ένα βιβλίο που αγόρασα κάτω από 5 ευρώ»


Το δεύτερο βιβλίο που τέλειωσα αυτό το μήνα είναι «Η δεξιά τσέπη του ράσου» του Γιάννη Μακριδάκη (εκδόσεις Εστία), ένα μικρό βιβλίο που με πολλή ευαισθησία θίγει τα ζητήματα της μοναξιάς, του άγχους του θανάτου, της φιλίας ανάμεσα στον άνθρωπο και τα ζώα, μέσα από την ιστορία του Βικέντιου, ενός μοναχού που χάνει τη σκυλίτσα του και προσπαθεί να κρατήσει στη ζωή τα κουταβάκια της που άφησε πίσω. Μια ευαίσθητη ιστορία που θα την εντάξω στην κατηγορία «Μια νουβέλα».

Αυτά για το μήνα Ιανουάριο, για τον επόμενο μήνα σειρά έχει «Ο καθηγητής είναι νεκρός» του Joost de Vries.





Αν μπορούσα να αγοράσω ένα βιβλίο αυτό το μήνα θα ήταν αυτό:


Εσείς τι διαβάσατε; Τι θα διαβάσετε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου