Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Λίστες!

Απο μικρή μου άρεσε να κάνω λίστες....Λίστες με τα πράγματα που ήθελα να κάνω, λίστες με τις ταινίες που είδα, λίστες με τα θεατρικά έργα που παρακολούθησα και φυσικά λίστες με τα βιβλία που διάβασα ή που θα ήθελα να διαβάσω...!!


Όταν έμαθα, λοιπόν, για την ύπαρξη μιας ιστοσελίδας που περιέχει σχεδόν όλα τα βιβλία που υπάρχουν στον κόσμο, με βαθμολογίες, κριτικές και άλλες βιβλιοπροτάσεις, ενθουσιάστηκα!
Το εν λόγω site ονομάζεται goodreads.com και είναι μία βάση δεδομένων για βιβλία. 



Ο κάθε αναγνώστης έχει τη δυνατότητα να φτιάξει το προφίλ του και να ξεκινήσει! Πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να φτιάξει ράφια (bookshelves) με τα αγαπημένα του βιβλία, να τα χωρίσει σε κατηγορίες και να γράψει κριτικές, να βαθμολογήσει και να προτείνει τα αγαπημένα του αναγνώσματα. Ακόμα να γράψει ποιο βιβλίο διαβάζει και σε ποια σελίδα βρίσκεται κάθε μέρα.

Πέρα απο αυτό υπάρχουν ορισμένες πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές που μπορείς να κάνεις. Όπως, για παράδειγμα, να θέσεις το στόχο σου για κάθε χρονιά. Φέτος διάλεξα να διαβάσω 25 βιβλία. Το goodreads έχει έναν ειδικό μετρητή που σε ενημερώνει για την πρόοδό σου (π.χ. εγώ έχω διαβάσει μέχρι τώρα 10 βιβλία, πράγμα που σημαίνει ότι είμαι τρία βιβλία μπροστά από το στόχο μου!)

Μπορείς να καλέσεις τους φίλους σου και να ενημερώνεσαι για τα αγαπημένα τους βιβλία, καθώς και την πρόοδό τους στο βιβλίο που έχουν επιλέξει να διαβάσουν τη συγκεκριμένη στιγμή.

Επίσης, ανάλογα με τα βιβλία που διαβάζεις το goodreads σου προτείνει άλλα παρόμοια, όμως μπορείς και ο ίδιος να ρωτήσεις τους άλλους χρήστες να σου πουν τη γνώμη τους ή να σου προτείνουν βιβλία που ταιριάζουν με το είδος που ψάχνεις.

Υπάρχουν πολλά γκρουπ (και ελληνικά!) που μπορεις να γίνεις μέλος, να πάρεις μέρος σε συζητήσεις ή να απαντήσεις στα κουίζ που σου προσφέρει η σελίδα και να διαβάσεις τις φράσεις διάσημων συγγραφέων.

Όπως και αν επιλέξεις να χρησιμοποιήσεις αυτή τη σελίδα, ελπίζω να σου φανεί τόσο χρήσιμη και ενδιαφέρουσα όσο φάνηκε και σε μένα!
Αν θές να γίνουμε φίλοι, μπορείς να δεις το προφίλ μου εδώ .
Επίσης σου προτείνω να γίνεις μέλος στο αγαπημένο μου γκρουπ, τους Βιβλιοσκώληκεςεδώ 


Αγαπημένη Ματίλντα...!


                                                                                                            Καλές αναγνώσεις!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου